Corona antigentest

Antigentesten er en hurtigtest, der viser, om en person har Corona i kroppen lige nu.

Testen kan tages tidligt i sygdomsforløbet, så man hurtigt kan se, hvorvidt man er smittet og dermed skal isolere sig for at stoppe smittespredning.

Antigentests skal ses som et alternativ til de PCR-test, der bruges i offentligt regi. PCR-test har højere sensitivitet end antigentest. Men en antigentest kan være et effektivt redskab til smitteopsporing, hvor man har brug for et hurtigt svar. Det kan være:

  • Uddannelsesinstitutioner, i produktionsvirksomheder, i kulturlivet og andre steder, hvor 48 timers testsvar ikke giver mening.
  • Effektivt til at stoppe smittespredning med et testresultat på 15 min. mod op til 48 timer
  • En måde at holde produktionen i gang hos virksomheder, hvor medarbejdere ellers må selvisolere sig af hensyn til smitte i familie, omgangskreds eller blandt kollegaer.

Hvordan måler man?

Der findes 3 forskellige prøvetagningsmetoder: Næsepodning, halspodning eller spyttest.
Alle 3 metoder er sikre og godkendte. Her fås et svar på 15 minutter.

At COVID-19 antigentest er CE-mærket til professionel in vitro-diagnostik (IVD) betyder, at testen kun må bestilles til professionel brug af sundhedsfagligt personale.

MediGroups antigentest

Den ene af MediGroup’s antigentest er produceret af det franske medicinalfirma TODA Pharma. Testen CE mærket og klinisk valideret med en sensitivitet på 96,2% og specificitet på 100%. Der medfølger alt, hvad du skal bruge inklusiv en dansk vejledning. Køb antigentesten her.

Herunder kan I se en præsentation af MediGroup’s Covid-19 antigentest fra TODA Pharma.